Bijzondere boeken in opdracht

Veelgestelde vragen

Wat doen jullie precies?

Een boek maken houdt in: schrijven en/of redactievoeren, lay out en omslag ontwerpen, illustraties maken of (laten) fotograferen en de hele productie coördineren. Als alles ‘persklaar’ is, sturen we het document naar de drukker die het boek uiteindelijk drukt.
Jonghout kan alle fases van idee tot aan het drukwerk voor zijn rekening nemen, maar we kunnen ook alleen die fases uitvoeren die de opdrachtgever nodig heeft.

Maken jullie alleen boeken?

Bij de boeken maken we websites, ansichtkaarten, flyers, folders, persberichten et cetera. Eigenlijk alles om een boek heen wat nodig is om publiciteit te genereren, publiek te interesseren of sponsors te werven. We doen concept, ontwerp, illustraties, fotografie, teksten, de hele productie dus.

Kunnen jullie mijn roman uitgeven?

Jonghout boekenmakers produceert boeken in opdracht van klanten die ze voor eigen gebruik laten maken en die ze ook in een keer afnemen. Bijvoorbeeld om ze als relatiegeschenk, herinnering of kerstcadeau aan hun medewerkers, klanten of relaties te geven. Of om ze zelf te verkopen.
We zijn dus geen uitgeverij in de algemene zin van het woord; die neemt boeken op in zijn fonds, produceert deze voor eigen rekening en risico, houdt voorraad, en zorgt voor de marketing, verkoop en distributie.

Wat kost een boek maken?

Een zeer veel gestelde vraag, moeilijk te beantwoorden ook.
Bij de productie van een boek maken de startkosten een groot deel van de prijs uit. Onderzoek, overleg, schrijven, ontwerpen, produceren, al het werk dat gedaan wordt voordat het boek naar de drukker gaat, is hetzelfde voor een oplage van 200 of voor een oplage van 10.000 stuks.
Naast de startkosten zijn er de drukkosten. Draaien de persen eenmaal, dan is de stuksprijs lager, naarmate de oplage stijgt.
Startkosten voor een productie zijn totaal afhankelijk van de vraag van de klant, na een eerste gesprek kunnen we al een goede richtlijn geven. Datzelfde geldt voor drukkosten.
Het eerste gesprek beschouwen wij als een wederzijds vrijblijvende kennismaking, dus schroom niet om ons te bellen. We komen graag praten over uw wensen, uw budget en welke mogelijkheden er zijn om iets moois te maken.

Werken jullie ook voor particulieren?

Iedereen die een boek wil laten maken, is van harte welkom, ook particulieren. De ervaring leert echter dat de oplages waar wij mee werken beter passen bij bedrijven en organisaties. Maar we staan open voor alle vragen en zoeken met alle plezier mee naar mogelijkheden om uw ideeën te realiseren.