Bijzondere boeken in opdracht

Boeken maken

Jonghout maakt boeken op maat.
We bedenken en ontwikkelen een concept speciaal voor u, helemaal maatwerk van idee tot drukwerk. Formaat, layout, teksten, omslag, papierkeuze et cetera, alles gebeurt naar uw wens en u krijgt een uniek boek, alleen voor uw situatie bedacht en ontwikkeld.

Een boek laten maken, hoe gaat dat?

1  idee

Alles begint met een idee. U heeft een idee dat u in een boek wilt vastleggen.
Hoewel elk boek natuurlijk maatwerk is, gebeurt in grote lijnen het volgende:

2  kennismaken | briefing

Jonghout nodigt u graag uit voor een kennismakingsgesprek zodat wij een beeld krijgen van uw idee: het doel, de wensen, het tijdpad en het budget. U krijgt een beeld van onze werkwijze en kwaliteiten. We bespreken de mogelijkheden om uw idee om te zetten in een boek. Klikt het, dan volgt de briefing: we praten over de uitwerking van uw idee en over de werkwijze.

3  begroting

Op grond van de briefing maakt Jonghout een begroting. Wat doen wij, en wat wilt u zelf doen? We kunnen de hele productie uitvoeren, maar misschien wilt u bepaalde onderdelen zelf doen. Al uw wensen nemen we mee in de begroting.

4  bespreking concept

Als de begroting akkoord is, gaan we een concept ontwikkelen. Jonghout presenteert het concept aan de hand van schetsen. Bij die presentatie praten we ook over de concrete uitvoering: formaat, bindwijze, hoeveel foto’s, wat voor teksten et cetera. Aan het eind van deze bespreking weet ieder van ons wat haar te doen staat.

5  boek maken

Dan begint de uitvoering: informatie verzamelen, schrijven, ontwerpen, illustreren, opdrachten uitzetten bij derden. We hebben regelmatig contact met u voor de fijnafstemming van teksten, pagina-opmaak, omslagontwerp, foto’s of illustraties, papierkeuze en afwerking. U blijft steeds betrokken bij de productie.

6  klaar!

Na een aantal weken hard werken, ligt er een boek waar we allemaal trots op zijn … uw boek!